Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Перловый суп

Magyarul árpakása-leves is lehetne... Vagy gersli-leves.

Kell bele:
- gersli
- hagyma
- sárgarépa
- piros húsú paprika
- petrezselyemzöld
- krumpli
- csirkehús
- buljon (csirkehúslé)
- babérlevél
- olaj vagy zsír (ez most libazsíron készült)
- só
- bors

Először is zsírban üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott piroshúsú paprikát (közben a háttérben elkészült a buljon és ázik a gersli).

gersli1.png

A répát is apróra vágjuk...

gersli2.png

Belekeverjük a répát is...

gersli3.png

Végül hozzáadjuk a maradékot: húslét, gerslit, kockára vágott krumplit, fűszerezünk. A felaprított húst tálaláskor adjuk a tányérra.
gersli4.png

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Különös - kellemes?

(MEDVEPAPA, 2013.03.22 16:45)

Nem ismerem ezt a sűrű állagú levest, biztos finom lehet. Ha legközelebb arra járok, és viszek hozzávalókat, elkészíted nekem is?