Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Batáta sütőben

Míg anyu nyu vásárolni volt, apu és a kicsi beteg Gergő megalkották a sült batátákat. Egy fehér és két narancssárga volt (ez kívülről nem látszott rajtuk), ilyenek lettek. 

A főszakács munkában...

szakacsmunkaban.png

 

Íme a pucolt batáták és 1 hagymagy: 

nyersen.png

 

Sütésre kész!

sutesrekeszen.png


Készül a gasztrofotó :)

gasztrofoto.png


A gasztrofotó :)

etelfoto.png

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kösz az 5letet!

(Éva, 2013.03.05 19:02)

Csináltunk batátás párolt zöldségköretet, mennyei eledel!

Édes-e?

(Éva, 2013.02.11 19:55)

A batáta nem az édesborgonya? Még sose ettem, szeretném tudni, hogy édes-e? Mennyi ideig kell a sütőben sütni, hogy megpuhuljon? Van valami a tetején?

Re: Édes-e?

(VigyoriSzakács, 2013.02.11 20:26)

édeskés. a fehéres az olyan gesztenyés ízű, a másik inkább sütőtökszerű. kb. 20-25 percig sült tepsiben. a fűszerezése: rajta kakukkfű, kicsi bors, kicsi só, mellé meg hagyma és fokhagyma.

Re: Re: Édes-e?

(Éva, 2013.02.11 20:35)

Ki fogom próbálni!

Re: Re: Re: Édes-e?

(Kuktapu, 2013.02.11 22:47)

Kell még egy kis olivaolaj is, hogy a fűszerek odaragadjanak.
Nejlonzacskóban rázó-keverő módszert alkalmaztunk.

Budapest

(Paál Géza, 2013.02.11 17:50)

Ez a krumpliféle igen ízletes lehet, ha legközelebb a azt is leírod, hogy milyen fűszereket adtál hozzá.

Re: Budapest

(VigyoriSzakács, 2013.02.11 18:02)

kakukkfű, kicsi só, kicsi bors, mellé fokhagyma és hagyma.