Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lecsó tűzhelyen

A lecsót nem csak bográcsban, hanem otthon, tűzhelyen is meg lehet főzni.

img_3359.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előkészületek: paprikát...

img_3365.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... és paradicsomot darabolunk.

img_3370.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olajban üvegesre pároljuk a hagymát,

img_3376.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aztán rádobjuk a paprikákat, sózzuk,

img_3380.jpg

 

 

 

 

 

 

végül a paradicsomok is a lábosba kerülnek.

img_3390.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha jól összerottyant, jöhet a tojás, egy forralás, és kész is :) Lehet enni.
Jó étvágyat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

1029 Bp. Előd vezér utca 25

(Gáti László, 2015.10.15 15:25)

Kedves Vigyori Szakács! Azt vettem észre, hogy már majdnem tudsz pörköltöt és gulyás levest is készíteni, ugyanis az, aki képes arra, hogy felvágja és megdinsztelje a hagymát - dinsztelés egyenlő üvegesre pirítás - az már közel áll a pörköltkészítés furfangjához. Amennyiben szeretnél egyszer egy jó pörköltöt enni, javaslom a következőt. 5 nagy fej hagymához kell és 2 fej fokhagymához 1 kilo apróra vágott marha lábszár, 3 evőkanás piros pakrika, 2 dl vörösbor - kérlek, ne idd meg, mielőtt a pörkölthöz adod, mert gyerek nem ihat alkoholt, csak ehet! Szóval a hagymát a fokhagymával együtt dinszteled, de ezt már tudod, amikor üveges, tedd bele az apró kockára vágott húst és addig forgasd, amíg fehér nem lesz a hús színe. Hidd el, a hőtől fehér lesz. Megpiríthatod a hagymát libazsírban is, vagy az egy kiló húshoz veszel 30 deka füstölt sertés szalonnát, azt kockákra vágod, és annak a kisült zsírjában pirítasz. Tehetsz mellé egy kis füstölt liba mellett, ha kósert akarsz készíteni, azt is kockákra vágod, vagy egy kis kb. 15 deka kolozsvári szalonnát, hogy jó legyen az a pörkölt. Szóval, amikor fehér a hús, ráöntöd a pirospaprikát, az majd odapörköl egy kicsit, ettől lesz pörkölt,majd hozzáöntesz annyi vizet amennyi ellepi a húst.Fedő alatt párolod 1,5 órát kis lángon, nehogy elégjen. Ha elforrta a vizet, löttyints bele még egy kicsit. Utána teszed hozzá a sót, az őrölt borsot, esetleg egy két zöldpaprikát, egy sárgarépát legvégül a vörösbort. Főzd együtt a zöldségekkel még fél órát . Máris kész a pörkölt. Kíváncsi vagy, hogy lesz ebből gulyás leves? Na azt majd elmondom szóban.

Szeretem a lecsót (is)!

(Vargánya bácsi, 2015.09.14 12:56)

Gratulálok! Alig van finomabb egy frissen készült lecsónál!
A séf úr milyen fűszereket használt fel hozzá?
Én néha gombát vagy kolbászkát is szoktam belerakni.

Lecsó

(Apu, 2015.07.29 15:23)

Nagyon finom lecsó készült!
Gratulálok!